STANJE NA PUTEVIMA 23.12

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Stanje na cestama 23. 12. 2017. u 08 : 30 sati

Niske temperature i ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na području jugozapadne Bosne vozače upozoravamo na jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-

14.2 Resanovci-Drvar, gdje došlo do urušavanja potpornog zida.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Učestali su i odroni na brojnim putevima u našoj zemlji.

Duga zadržavanja na ulazu u našu zemlju bilježimo na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Donja Gradina. Pojačan je promet vozila i na ostalim graničnim prelazima ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Praznici su pred nama, tako da je pojačan promet vozila, kako na graničnim prelazima, tako i na putevima u BiH. U toku dana, očekujemo pojačan promet vozila prema aktuelnim zimskim izletištima.

Leave Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *