STANJE NA PUTEVIMA 20.12

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Opšte informacije
Stanje na cestama 20. 12. 2017. u 06 : 20 sati

Niske temperature i ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na dionice u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog aktivi

ranih klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača, izmjenjen je režim saobraćaja.

Vozače koji se kreću putnim pravcem Livno-Kupres preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Istražni radovi izvode se u tunelu Karaula na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, zbog čega vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Leave Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *